året som gått

Det börjar bli dags att knyta ihop säcken och summera mina favoriter från 2007. (lista snodd av linn.)

Årets bästa köp: skinnjackan,skinnväskan,kjlarmbandet & halsbandet från samma ställe
Årets stilikon: kirsten dunst,ashley olsen
Årets favorittrend: fodral,klänningar,kjolar,tishor,armband,halsband,skinn - you name it!
Årets plagg:  klänningar & kjolar(med en slapptisha istoppad)
Årets accessoar: armband,halsband & knut i håret
Årets hudvårdsprodukt: bodyshops bodybutter
Årets sminkprodukt: läppstift
Årets hårvårdsprodukt: loreals hot style iron finish
Årets internationella designer: marc jacobs,miu miu osv
Årets svenska designer: acne
Årets modell: caroline winberg
Årets modeblogg: linn
Årets modebloggshype: marc jacobs tishorna(har 2 st) wayfers,knuten i håret,mörkt nagellack osv
Årets bästa: oj det finns mkt. bla att jag fick fast jobb.


image485

GOTT NYTT ÅR!

psssst

jag kunde inte låta bli, så ja beställde långklänningen från ellos som jag skrev om lite tidigare idag. eftesom jag inte var medlem där sen tidigare så tog jag erbjudandet 30% rabatt samt att jag fick ett handduksset.
hoppas klänningen passar, kommer vara fint tillsammans med the bag im going to get, jesussandaler & ett par schyssta brillor :) lovley!

image481

söndagens



tröja : glitzy.se(fick hem den igår, dock är inte materialet det jag förväntat mig.)men den är fin så den fick stanna
kjol : H&M
strumpbyxor : H&M
armband :  peacearmband ms bijoux/accessoera & peacearmband från cocoo.se

vårfint hos ellos

har läst i många bloggar att ellos har gjort en riktigt uppryckning ang vårens mode. självklart var även jag tvungen att spana i detta!

detta föll mig i smaken:



för första gången

nu har vi äntligen fått igång internet på min dator :) premiärinlägg allså :) pappas kompis va här medans ja va hos krille, så de fixade iordning det. känns iallafall riktigt bra! lite ovant att skriva på tangentbordet ännu men ja lär mig med tiden.

sov över hos krille inatt. blev en hel del guitarhero. nån som kört det? man sitter med en låsasgitarr & spelar på olika knappar med olika färger osv & så ska man försöka träffa rätt på de olika "tonerna" askul är det iallafall!
blev att spela direkt när vi vaknade också. hoppa omkring i linne & trosor :P hehe,måste sett kul ut!


det finns en baksida med träning

fy vilken träningsvärk ja har i låren & rumpan. kan inte gå normalt! ser ut som en anka som vaggar fram!

på tal om det så är ja paartysugen! ska vänta tills måndag dock .just nu lyssnar ja på yves larock - rise up. det får mig att tänka på nille,drughenm, marre & de andra. hörrni kom hem! nu är det iallafall bara 1 mån 20 dagar kvar...

det luktar så gott om nyfärgat hår!

idag hade jag mitt frisörbesök hos krea team. första gången på evigheter som jag besökt frisören, men det var dags, dels eftersom min moster ej har tid med det längre osv. hon hade tipsat om att frisörerna på detta ställe är riktigt bra så då ville ja självklart gå dit & testa.
jag trodde mitt hår var jätteslitet men det visade sig att hon endast behövde kapa nån cm vilket var skönt. fick även bli lugg denna gång med. även hårfärgen fick bli något liknande som innan. ville bara förstärka färgerna lite. men till vår/sommaren får det bli ljusare igen.(inte snyggt med urtvättad färg, dels med tanke på att mitt är rödtonat just nu.) att jag fick det till ett bättre pris var bara en bonus :)

håret är INTE såhär rött i verkligheten!


efter helgen

god jul på er(lite sent kanske) har inte haft lust att blogga nu när det varit jul. tror jag ingen har haft det heller. hann iallafall med att ta kort på julaftonsoutfiten. den får komma här nedan.
datorn strular fortfarande lite, eller iallafall att få uppkoppling till internet, pappa kommer inte riktigt ihåg alla säkerhetskoder... suck. får väl ta hjälp av dell eller nåt.
i julklapp fick jag bla björn axens locktång,små söta högtalare med tillbehörande bas - till min nya laptop(svinbra ljud!)lite böcker,lotions,pengar,träningsgrejer osv. finfina saker blev det iallafall :)  
annars då? just nu har jag långledigt. tog självklart klämdagarna med så nästa ons börjar jag jobba igen. 10 dagar ledigt säger jag inte direkt nej till! :)
iår har jag tänkt snåla på reafynden,dels för att ja är utan bankomatkort nu för tillfället,samt att det mesta är skräp. som finns ute i butikerna. dock finns det EN anledning att ja sparar mig. visserligen är det ett reafynd men jag måste ha den. hoppas den finns kvar tills nästa vecka! :)
dock har jag iallafall köpt en röd tröja(en såndär gina tröja med knappar fram - får gå tills jag hittar min perfekta röda kofta!) sen är underkläder alltid bra att införskaffa på rean,så det fick bli en bh & trosa med.
detta fyndades igår då jag var på stan med Linda som tillfället är hemma från london i ett par dagar. riktigt kul att se henne igen. har inte sett henne sen hon for i aug. dock kommer det inte dröja alltför länge innan vi ses igen eftersom ja kommer åka över till london nu i vår(när det är vår i london, hoppas den kommer fort :P)

julaftonsoutfiten var det ja!



cashmerekofta : Laredoute
(natt)linne : H&M (julkampanjen för iår)
kjol : MQ/zoul
strumpisar : H&M
halsband : m925


en kusin

idag fick min moster en liten dotter :) 3,4kg kl 16.19(jag är född 16.18 på efm :P) min första tjejkusin av nu 3 st. :)

min dator är fin!

fick ju hem datorn igår. blev lite överraska att det va widescreenskärm på den. hade ja iiingen aning om. fick bli standardlocket med silver & vita kanter. lite annolunda men helt ok. då matchar ja ju iaf alla mina andra tekniska grejer, kom på att nu har jag både datorn,mobil,ipod & dvd i silverfärg :O

föresten. ja råkade ut för något igår som ja höll på att bli helt förstörd över typ. som tur var ordnande det sig utan krussiduller förhoppningsvis. det har nämligen skickats ut falska mejl till inkorgen på banken vilket jag verkade gå på. som tur va hade inga pengar tagits eller liknande o jag spärrade alla konton. fick flytta över alla pengar till mammas konto eftersom det dröjer tills efter nyår innan ja får de andra uppgifterna. usch det va hemskt om pengarna hade försvunnit. hela lönen :S

bakis på jobbet

det är dock inte jag som är  bakis på jobbet, men alla de andra som jobbar idag är det i princip :P vi är 4 på produktionen idag. de andra va ute igår o käkade på olympia o festade gärnet. sovit typ 2 timmar o sen taxi hit :P en sitter fortfarande lite halvfull men börjar bli bakis & klagar på hur illa hon mår :P kul att se. de har även på sig kläderna de hade på sig från utekvällen :P haha

att tillägga: alla dessa är 30 bast. så det är inte bara vi "ungdomar" som låter sömnen lida för att överleva jobbet dagen efter : P haha. de hade iallafall mkt att berätta plus ångesten av pengakonsumtion!

torsdag

image474

det fick bli en riktig snabbvisning av outfit idag. bilden är tagen i H&Ms omklädningsrum...

cashmeretröja : H&M(förra årets julerbjudande)
kjol : zoul/MQ
strumpbyxor : H&M
stövlar : Vagabond
tigerarmband : KJL

i bakgrunden finnes min följeslagare - väskan, indiska halsduk & laredoute duffel

men vafan!

nu får man tydligen inte heller läsa tidning på jobbet när man är i produktionen även om det INTE finns nåt att göra! men man får sitta & läsa aftonbladet på internet! vafan är det för stor skillnad? jag blir så trött när alla dessa fjantregler som införs utan att vi får ha något att säga till om! SUCK!
sedan du blev vår "närmsta boss" så har allt vänts uppochner. vissa saker till de bättre o visa till de sämre men detta stör jag mig nåt enormt på! när det väl är lugnt kan man väl få unna sig lite.
enligt dig så ska tidningsregeln vara lika för alla, men jag gick & köpte tidningen till MIG själv. om de andra blir avundssjuka eller vad de nu ska bli, får se väl helt enkelt gå & köpa sig en egen tidning!

tex:
om jag går ner till priso o köper en aftonbladet i tidningsform, får jag då inte läsa den när ja kommer upp? men att jag får läsa aftonbladet på nätet? jag tycker det låter sjukt

beställning glitzy

beställde precis den vinröda tröjan från glitzy webshop. den som bla elin kling har. hoppas den är fin. är ute efter lite färgglada & enkla tröjor.



bilder snodda från glitzy blogg,glitzy webbutik & elin klings blogg.

dagens outfit

jag klädde upp mig lite extra idag ändå när det va lite julfest. fick bli lite sekreterarlooken. dock är den snyggare i verkligheten. blir inga bra kort med mobilen. (ska försöka hitta nån schysst digitalkamera på julrean eftersom den ja har suger!)



blå skepparjacka : La Redoute
röda skor : donna girl

vit skjorta : gammal vero moda
svart kjol : favoriten från riley/sisters
grå strumpbyxor : H&M
rött armband : one of a kind (en doublewrap + ett enkelt band talk to the hand)
silverhalsband : m925, sandra

buhu stackars mig...

idag är det julfest på jobbet. 14-21. Gissa när jag slutar. just det kl 21. allså jobbar ja heeeela julfesten. ofrivilligt. dock har jag varit med på när björn eriksson(landshövdingen) invigde våra nya lokaler.(fan va höögt han tala, man nästan hoppa av stolen) sen har jag varit med på nautilus föreläsningen(precis som det låter,träning, kost osv.) det va väldigt givande. visserligen visste man det mesta men det va väldigt intressant iaf.  snart kommer maten. tror dock vi bara får resterna eller nåt. alla de andra ska ju ta först.
just det! vi fick en julklapp från jobbet, inte att förglömma! två st handmålade shotglas. nån såndär dyr sak som har motivet av ett ansikte i olika färger typ. om nån fattar :O

jag är partysugen...suck

p.s. min dator kommer på fre! tjoho!

snart är allting fixat inför julen!

efter att ha dragit hem från stan(orkade inte ta bussen, lat ja vet!) så tog ja bilen ut till ikea för att köpa julklapp till lillebror, hade sett ut en sak i stan men va inte exakt det ja tänkt mig så ja hoppades på tur ute på ikea.(anledningen till att ja inte säger vad ja köpt är att han ibland läser min blogg...) Jag hade iallafall grym beslutsångest. men tillslut fick jag nästan köra ole dole doff, nä inte riktigt :P

så nu har jag bara en liten grej kvar till mamma så är allt fixat! vet redan vad hon kommer få så det är inga problem. får nog köpa det på lördag efter jobbet eller nåt... har inte tid tidigare(om ja inte får tillbaka pengarna för halsbandet imorn, då hinner ja fixa innan jobbet :P)



just det! har även hunnit boka tid för klippning & färgning tills den 28e. perfekt att jag tog ledigt på klämdagarna :) blev krea team ovanför sportif. moster petra(hårtekniker,loreal) sa att de är väldigt bra & håller hög standard. Dock vet ja inte hur mkt det kostade så ja kommer väl få mig en chock när håret är klart.
anledningen till att petra inte kommer färga håret på mig är att hon i vilken sekund som helst ska bli mamma för första gången + att de har precis flyttat in i deras färdigbyggda hus(byggt från grunden.) så tiden finns helt enkelt inte.


salong fame

idag hade jag min ansiktsbehandling inbokad vid halv ett på salong fame nere i stan.(ligger mellan hifi-klubben & bokia - mittemot st larsskyrkan.) kom dit 12.27 med andan i halsen efter att ha halvsprungit från jobbet.
till att börja med fick jag lägga mig ner på en stor "säng" (brits eller stol eller vad ni nu kallar det.) därefter frågade tjejen som skulle ta hand om mig, om vad jag använder för produkter osv.
tydligen peelar jag ansiktet förofta iallafall. så det ska ja "bättra mig på att göra mer sällan" ;)
hon tvåla in mig o smörjde o gnodde. därefter fick jag en lätt peeling som hon bara la på lite lätt över ansiktet(& pads för ögonen!) för att sedan sätta på varmluftsfläkt som öppnade upp porerna. så fick jag ligga i ca 10 min medans stolen massagevibrerade lite lätt.
efter det skulle hon göra en porrengöring. oustch! det gjorde ont. kändes som hon tryckte in ett vasst föremål i huden tills det knäppte till. antar att hon kollade efter små finnporer o spräcka hål på eller nåt. för hon torkade hela tiden med papper efter att hon stuckit mig. Denna bit var inte alls rolig & jag låg bara o längtade tills det var över. värst va det på de mjukare områderna som näsan o kinderna. där fick hon trycka ordentligt, aj!
därefter va det dags för nån mjölkaktig creme(tror ja) för att sedan låta även den verka i 10 min. dock ingen varmluftsfläkt. stolen fortsatte vibrera.
sista steget i processen var massagen. mmm ljuvligt. det ingick nämligen massage för ansikte,hals,nacke & deckolage. det va nog den bästa biten!
sen va det bara att hiva upp presentkortet & tacka så mycket.

mitt betyg blir 5/5

min hud va lika len som en bebisstjärt när ja kom därifrån. fick även med mig prover på ett par olika produkter hem. ett litet minus dock. det va porrengöringen eftersom det gjorde ont :P


ni är inga jävla barnpassare!

jag blir sååå trött! det känns som vi behandlas som småungar här på jobbet. gör si & så. Nej det här är förbjudet osv
vi får inte ha tilltugg vid arbetsplatsen(allså inte ens frukt) & endast 1 kopp/glas vid skrivbordet. när vi inte har ett jävla skit att göra så SKA vi i princip sitta & rulla tummarna! jag satt nyss & spelade ett simpelt spel på en gratissida på nätet, men neeeejdå! om vi ska spela får vi endast spela harpan eller röj. fuck no!
visserligen får man sluta tidigare, om man jobbar till ordinarie tid 17,18. jag som jobbar till 21(idag)  får naturligtvis inte gå tidigare! så jag måste sitta här o ruttna.
suck de ska verkligen visa att de är "högre" upp än oss genom att hålla på med sådana här skitsaker! sen att vissa blir favoriserade bevisar verkligen att de inte är passande för deras arbetsroll..
jag blir så frustrerad!

nu har jag äntligen bokat!

fick ett presentkort på salong fame av min pojkvän när jag fyllde 20. en ansiktsbehandling med massage. nu har jag äntligen bokat tid. fick redan på tisdag precis efter att ja har slutat jobbet :) härligt! sen ska ja försöka fixa tid till klippning & färgning av håret i mellandagarna så är ja fit for fight!

image465

bröllopsdag

igår på lucia hade mamma & pappa sin 18e bröllopsdag. tänk att de snart har varit gifta i halva sitt liv :O (de är 41&42) det firade de med god mat(medans ja jobbade...) dock får jag det till mat idag istället...

workning nine to five?

det skulle vara helt underbart om man hade dessa arbetstider! eller 8-16. dock har jag inte denna turen... jobbar 13-21 idag & imorn....SUCK! dock hann jag med att luncha med linnea innan jobbet,första gången jag såg henne sen hon drog till australien.
hann även fynda ett riktigt schysst smalt lackskärp på lindex för endast 39 pix!

just det, jag höll vad jag lovade igår på make up store kvällen! man blir så frestad att köpa allt de erbjuder! min vän tina är besatt av make up stores produkter! igår shoppade hon för "bara" 750(efter att 20% rabatt har dragits) nån gång kom hon hem med smink för 1500 efter rabatt. crazy.

köpte som sagt va mina 2 läppstift samt en liten julklapp till sofie... that´s it


"mentor"

idag har jag utbildat en nykomling. lite kul med variation i arbetet. kände mig så erfaren när ja fick sitta & förklara vad allt betyder osv :) hehe.  hoppas ja va en bra utbildare iaf :P

ikväll är det clubkväll på make up store, mitt mål är att endast komma hem med två läppstift. ett ljusrosa till vardags(likadant som det ja tappade på krogen... :/ ) o sen ett orange/rött. hoppas ja håller det :P
later!

dator beställd!

igår vid 22.30 beställde jag äntligen en dator! fick bli en bärbar från dell. dock med orginalskalet,då det kostar 720:- extra om man vill ha i nån snygg färg. silver duger finfint! Så nu har jag genast blivit mycket fattigare :P haha.
dock kommer den inte förens om ca 2 veckor...

retur

jag har föresten returnerat halsbandet ja beställde hos kyssjohanna(dodgerad) det va alldeles på tok förkort! kändes nästan lite obehagligt! så den fick gå tillbaka. den perfekta längden för "korta" halsband enligt mig är längden som ja har på mitt sandra-halsband. jakten får gå vidare på ett liknande karma halsband, helst i guld. har annars sett många varianter, dock bara i silver.

dagens outfit

image462
image463image464

klänning,väst,strumpbyxor H&M
skinnjacka,indiskaväskan,H&M sjal

lite ambitiös är jag allt ändå :)

hade min sista lektion på rättskunskapen idag. eftersom sista provet gick så satans dåligt förväntade jag mig inte mer än ett G. Men tji fick jag. Kammade hem mitt VG  :) yes. det var VG eller MVG jag satsade på. så det känns kanongött!
i höst har jag allså, tagit körkortet, läst upp rättskunskapen + att jag har jobbat heltid undertiden, dvs 40 h i veckan. helt otroligt att det har gått ihop sig!
nä nu ska ja hoppa in i duschen, helt genomsvett efter träningen!
later!

faktura

idag kommer alla fakturorna ut till kunderna. massor att göra! suck. dags att förbereda sig mentalt(typ) :P

alltid sen!

spelar ingen roll hur tidigt eller sent jag går upp på morgonen.jag är alltid sen! som vanligt fick jag kuta till bussen idag. tydligen va jag lite senare än vanligt imorse, eller så va bussen tidigt. fick iaf lägga i en extra växel & kom fram till busshållplatsen precis när den skulle åka. kuta ut framför bussen & sträcka ut armen för att be busschaffisen stanna & vänta på mig. Han hade visserligen kunnat åka iväg när ja ställde mig vid dörren men som tur va släppte han på mig(hade kommit försent till jobbet annars!) Självklart fick ja mig en utskällning av busschaffisen "spring aldrig ut framför bussen igen & kom i tid! ) jaja,det har ja hört förut.
nä men seriöst ja måste komma i tid. orkar inte stressa det första jag gör på morgonen. suck :P

lucky me!

har i dec mån haft siktet inställt på bla nattlinnena i H&Ms julkampanj, 49.50 när ja i fredags kom på att de redan kommit ut i butiker osv så va de självklart helt slut. dock har ja ändå envisats med att springa runt i H&Ms affärer samt slinka in på hemsidan lite då & då. skam den som ger sig. nu imorse när ja klickade in mig på hemsidan har de kommit in på nytt igen :) i alla färger & alla storlekar! jag klickade hem en S i varje färg direkt :) passade även på att ta med den lila kjolen. hoppas den är snygg


tomtenatta

igår va det sk tomtenatta i gränden i linköping. vännen sofie övertalade mig att vi skulle dit, så det va bara att gasa ner. dock kan ja inte säga att det va något att hänga i julgranen. jag köpte dock en svart väst(har ingen enkel svart utan krage) så det får vara ett basplagg typ. dock va det bara 10% rabatt. så det skulle allså bli 60:- dock hade ja en 100:- check(som såklart inte kunde kombineras med andra erbjudanden) så ja fråga om vi kunde "byta" allså att ja skiter i de där 10% o tar 100:- checken istället :P visserligen tjäna ja bara 40:- på det, men annars skulle nog bara checken gå ut innan ja hann använda den.
köpte även fuktighetskräm på burk från bodyshop.

gränden har ju förändrats något enormt! kände knappt igen mig!

so hot!

image458
en sådan dator vill jag ha! helst en röd eller blå! kosta vad det kostar vill :P haha. ge mig! är ju på jakt efter dator nu så den här skulle passa mig som handen i handsken. ska kolla med pappa sen hemma om vad han tycker om den! ♥

dagens outfit



skinnjacka - wasaskinn&mode(goldstein)
halsduk - H&M herr
mcboots - vagabond
cahmerekofta - la redoute
klänning - H&M
strumpbyxor - H&M
halsband - H&M

väska - indiska

Cashmerekoftorna

i fredags satte ja plattan i mattan & åkte till posten & hämtade ut mitt la reoute paket med mina fina Cashmerekoftor i! Köpte både den gråa & den svarta. 
De är verkligen sååå superhärliga & sköna så det finns inte! visst de va lite högre pris på dem, men jag avände rabattkoden som gjorde att ja fick 40% respektive 30% på dem så det va bara positivt!
Dessa kommer hålla i många år eftersom de är enkla & har en bra kvalite. detta kallar jag "investering"



val av smycke - det bleeev...

image447 dodgerads halsband karma, tror det "håller" i längden.enkelt & snyggt


passade även på att lägga i denna i shoppingkorgen innan jag checkade ut. har ett rött armband med silverhand sedan tidigare, men kunde verkligen inte låta bli..
det roligaste är nog att ja tog exakt samma kombination igen. antingen att "bygga på" eller ha lite varför sig. En storfavorit iallafall!

image451

dagens outfit



skepparjacka : La redoute
sjal : Lindex
Cashmerekofta : La redoute NY!
linne : Wera
kjol : riley
tights : gina
jordgubbe : KJL

väska : indiska(vilken annars lixom!)
stövlar : vagabond


vilken?

image447image448